Buzău într-o lumină nouă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Covrigi!

În aproape orice discuție despre Buzău, aceasta e asocierea imediată care are loc. În Buzău există covrigi nemaipomeniți, de acord. Însă doar atât? 

Pentru că noi știm deja că zonal Buzăului are multe de oferit, ne-am propus să împărtășim cu voi Buzăul așa cum l-am învățat de la oamenii locului: misterios, complex, uimitor. Prin puterea fotografiei, încercăm să scoatem din anonimat o zonă parcă trecută cu vederea, însă cu atât de multe de admirat. 

Care noi?

Noi, Grupul de Inițiativă Socială Buzău, suntem o mână de oameni cu drag de Buzău și dorințe colorate. Poate cea mai mare dintre dorințe este încurajarea comunității rurale buzoiene. Satul românesc trăiește o dramă, nu numai în Buzău. De la școli goale, case părăsite, oameni fără opțiuni, tabloul comunităților rurale nu e nici pe departe luminos. Deznădejdea coexistă însă cu o lume plină de tradiții, obiceiuri și locuri interesante neexplorate încă. 

Ne dorim să fim o punte de legătură între potențialul imens al ținutului Buzăului și nevoia de sprijin pe care am identificat-o în comunitate. 

Știm că nu e o misiune ușoară, însă nimic n-ar fi mai regretabil decât să nu încercăm.

Ce facem

Am pus la punct un proiect fotografic care va include oamenii din comunitate. Pe scurt, am mers către medii vulnerabile și am ales câteva persoane care au șansa să-și schimbe destinul învățând fotografie. Ce fotografiază? Buzăul, desigur! Credem cu tărie că arta e o cale excelentă de a ajuta fără să invadăm, de a crește fără să distrugem. Vom povesti mai multe în următoarele articole atât despre Buzău, cât și despre proiect. 

Vă urăm bun venit  pe blogul Grupului de Inițiativă Socială Buzău și vă invităm să ne urmăriți și să ne sprijiniți în demersul nostru de a privi Buzăul într-o lumină optimistă.

Cristina
Cristina

@experiencebuzau •  Mai multe postari

Sunt Cristina - antreprenor, fotograf amator, iubitoare de animale și de natură.