Despre puterea izvorâtă din vulnerabilitate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Misiunea Grupului Social de Inițiativă Buzău este să dezvolte comunitatea buzoiană prin intermediul artei fotografice. Organizăm cursuri de fotografie pentru persoane din categorii defavorizate pe care le ajutăm să își găsească un nou drum profesional…

Sună destul de impersonal, așa-i?

În sintagma „categorie vulnerabilă” se află de fapt niște oameni puternici, surse de inspirație pentru toți cei care au avut șansa să se dezvolte într-un mediu mai prietenos. Hai să facem cunoștință cu cele trei participante în proiectul Experiențe Buzău – femei creative, curajoase și pline de resurse.

Alina, 25

Alina este un om viu, cu o fire hotărâtă, maturizat înainte de vreme. Are 12 clase și nu-i e teamă de muncă. A lucrat o vreme ca paznic, iar ideea de a face o carieră din fotografie o entuziasmează tare. Cea mai puternică dorință a ei și a soțului este să poată construi un cămin cald cu stabilitate financiară și o atmosferă fericită pentru fetița lor de 5 ani. Soțul lucrează în construcții, fără carte de muncă și fără siguranța unui loc de muncă stabil. Este alături de Alina în călătoria de a deveni fotograf, iar susținerea lui o încurajează și mai tare să depășească temerile unui nou început. 

Dana, 35

Dana este o fire foarte pragmatică, are inițiativă și e foarte receptiva la lucruri noi.  Este un om pe care te poți baza; îi place să își asume responsabilități, iar seriozitatea ei îi inspiră și pe alții. Deși la început a fost foarte sceptică, a devenit din ce în ce mai bucuroasă să facă parte din proiect. Știe că Experiențe Buzău îi oferă o șansă în plus de a-i asigura Cristinei, fiica ei de 12 ani, un viitor cu cât mai puține griji. A încercat să găsească opțiuni de lucru în străinătate împreună cu soțul ei care acum lucrează în construcții, însă n-au putut sta departe de cea mică. Dana n-a lucrat niciodată cu carte de muncă, deși are o diplomă de bacalaureat și o consecvență care ar fi un plus pentru orice echipă. Speră ca fotografia să fie drumul ei spre o viață mai bună.

Cornelia, 29

Mamă singură a trei copii de 10, 8 și 4 ani, Cornelia preferă să nu își împărtășească povestea. Însă vrea să știm cu toții cât de mândră e de copiii ei pentru care ar face orice îi stă în putință să îi vadă fericiți. Handicapul său permanent de gradul 2 a împiedicat-o să termine liceul, iar uneori i-a știrbit încrederea în forțele proprii. Chiar acum, Cornelia este într-un moment dificil al vieții, dar știe sigur că va trece așa cum au trecut toate celelalte. Are un râs molipsitor și o determinare ieșită din comun. Deși povestea ei de viață a făcut-o uneori să devină defensivă și să refuze încercări noi, a avut curajul să intre în proiect. Experiențe Buzău este prima provocare serioasă pe care Cornelia o alege, și-o asumă și are nevoie de încrederea noastră pentru a reuși.