Obiective turistice

experiente

Descoperă Buzăul altfel

Dacă vrei să evadezi din cotidian și deja ai tăiat de pe listă cele mai populare atracții turistice, te invităm să călătorești într-un Buzău fascinant, plin de surprize și gata să fie explorat. Fie că admiri vederea de pe Culmea Ivănețu, meditezi privind Trovanții sau te aventurezi pe cărările din Bozioru, te vei bucura de o experiență inedită.

Vizitează

Încearcă o experiență de neuitat, în cele mai pitorești locuri din Ținutul Buzăului: o excursie cu primul model de ARO fabricat în România, pe dealuri sălbatice și prin sate uitate de lume. Hai să explorăm poveștile locurilor și ale oamenilor, să fotografiem peisaje și specii de floră și faună unice sau să aflăm despre trecutul și legendele acestor tarâmuri. 

Plimbarea de bază are loc în zona Cojanu – Rătești – Viforata – Tarcov – Trestieni – Runcu, la altitudini de peste 500m pe drumuri comunale. 

Detalii la 0735.788.838

Vulcanii noroioși

Se spune despre Vulcanii Noroioși că sunt diferiți de fiecare dată când îi vezi. Geografia zonei în continuă schimbare, relieful bizar, unic, face multe filme SF să pară mai plauzibile. Oamenii locului înțeleg bolboroselile vulcanilor și spun mai departe povești înspăimântătoare despre căpcăuni și guri de iad. Călătorii doar se minunează de fenomen și revin curioși în zonă ca să se bucure mereu de o priveliște nouă, însă la fel de captivantă.

Trovanții

Vestigii ale unei lumi demult dispărute, Trovanții sau Babele de la Ulmet sălășluiesc la doar 50 de kilometri de Buzău. Cunoscuți în folclor sub diverse denumiri precum „pietrele vii”, „gorgoane”, „ciuperci”, trovanții sunt pietre considerate pe vremuri magice datorită formele lor inedite, variate şi misterioase. Fiecare trovant e unic si spectaculos, iar imaginația fiecăruia e libera sa vadă in ei sfere, oua,  reptile, păsări, melci, balene, rachete, farfurii, tobogane, coloane si multe altele.

Vârful Mălâia

De pe Vârful Mălâia, Lacul Vulturilor parcă strălucește într-o lumină aparte, iar Ciucașul apare altfel decât în pozele obișnuite de pe Instagram. E și normal, doar Vârful Mălâia nu e cea mai mainstream destinație. Cu o înălțime de 1662 m  Vârful Mălâia este acoperit de fragmente de rocă, iar din loc în loc sunt semne ale naturii vii, arbuști care adaugă culoare locului. 

Culmea Ivănețu

Oare e nevoie de fiecare dată să ajungi în cel mai înalt punct ca să te bucuri de priveliște? Uneori, dorința de a face cât mai mult, de a merge cât mai departe, ne face să uităm de frumusețea lucrurilor mărunte care pot deveni speciale dacă le oferim atenția cuvenită.

Propunem să vă îndreptați atenția astăzi către o culme joasă și  fascinantă: Culmea Ivănețu. Da, e o drumeție scurtă, dar și un prilej nemaipomenit de reflecție asupra lucrurilor care contează.

Bozioru

De îndată ce pășești în comuna Bozioru, te gândești: și dacă e adevărat tot ceea ce se spune? Apoi simți ceva…simți. Simți că Bozioru e un loc pentru suflet. Sunt atâtea povești în zonă încât e greu să alegi între legendă și istorie. Ce contează, totuși? Cert e că spiritualitatea dă un aer interesant acestui loc și invită pe oricine la reconectare cu rădăcinile ancestrale.

Țara Luanei

Țara Luanei nu este un spațiu bine definit pe hartă. De fapt, nici nu are nevoie. Trăiește atât de viu în memoria colectivă încât indicatoarele sau marcajele ar fi inutile. 

Muntele de sare și cascada Cașoca