Grupul de Inițiativă Socială Buzău

CINE SUNTEM

Ne dorim să creștem calitatea vieții și să aducem bunăstare oamenilor locului, sa păstrăm valorile, tradiția, dar și sa evoluăm împreună.

Ne implicăm pentru că ne pasă de comunitate, de oamenii care au pierdut lupta cu evoluția și pe care vrem să îi ajutăm să se dezvolte economic și sustenabil.

despre2

Vrem să creștem calitatea vieții și să aducem bunăstare oamenilor locului prin crearea și amplificarea potențialului turistic din acest județ. 

Aducem Buzăul pe lista ta de opțiuni turistice pentru că este o zonă surprinzătoare, cu multe locuri spectaculoase și povești ilustrate chiar de localnici prin puterea fotografiei. 

CE PROPUNEM
DE CE o facem
trovanti1500

Convingerea noastră este că, prin atragerea turiștilor în zonă precum și a investitorilor, calitatea vieții acestor oameni se poate schimba. Vor înțelege potențialul pe care îl oferă zona în care locuiesc și vor dori să se implice cu adevărat  în comunitatea lor. 

De aceea este nevoie să cream și să amplificăm în mod continuu potențialul neexploatat al județului Buzău, astfel încât să putem transforma oportunitățile locale în afaceri sau inițiative comunitare funcționale.

despre3

Comunitățile rurale au un potențial enorm de dezvoltare prin turism și agricultură. Satele buzoiene nu fac excepție, trăiesc în sărăcie: fără apă potabilă, fără canalizare, fără drumuri decente.

Vocea acestor oameni nu a fost ascultată iar ei au rămas fără glas. În timp, speranța lor că se va schimba ceva, s-a stins. Copiii au plecat, școlile sunt din ce in ce mai „mici” sau au fost închise.

Am stat de vorbă cu localnici din zone defavorizate, încercând să înțelegem mai bine cum putem ajuta fără să deranjăm valorile înrădăcinate atât de armonios.

Prin puterea fotografiei vom încuraja comunitatea să își ofere o nouă șansă la dezvoltare. Contribuim la reconversia profesională a cinci buzoieni, promovând în același timp potențialul turistic al zonei.

Implică-te

Vino să descoperi Buzăul altfel

Cumpără fotografiile realizate prin proiectul nostru și contribuie la promovarea obietivelor turistice din zonă. Încasările merg către