Experiențe Buzău ajută comunitatea locală | Cum se desfășoară proiectul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Am tot povestit pe canalele noastre sociale ce se întâmplă în cadrul proiectului Experiențe Buzău, însă nu ne-am dat răgaz să intrăm în aspecte mai amănunțite. Vă invităm, deci, să aruncați o privire în “spatele cortinei”.

Cum a început Experiențe Buzău și de ce

Motivul principal îl știți deja: comunitatea locală merită sprijinită. Fără mai multă expunere, satele buzoiene au toate șansele să devină ceea ce multe așezări rurale au devenit deja, locuri pe jumătate pustii, fără speranțe reale de dezvoltare. 

Prin Experiențe Buzău, folosim arta fotografică pentru a explora potențialul turistic al zonei, în același timp oferind membrilor comunității șansa de a învăța noi abilități. Am selectat trei persoane din categorii vulnerabile pe care le ajutăm să-și descopere latura artistică prin cursurile fotografului Matei Buță. Fotografiile realizate de participanți vor fi mai departe vândute prin intermediului website-ului nostru sau prin colaborare cu diferite pensiuni, hoteluri și magazine din județul Buzău.

Oamenii din Experiențe Buzău

Cristina Ivan este coordonatoarea proiectului Experiențe Buzău. Antreprenor, fotograf amator, iubitoare de animale și de natură înțelege comunitatea buzoiană pe care a ales să o sprijine pentru că face parte din ea. Cristina a început acest proiect mânată de dorința de a face mai mult pentru oamenii printre care se află. Vrea să ofere o șansă reală Alinei, Danei și Corneliei de a se reinventa profesional și de a obține un venit suplimentar din munca lor. Fotografia nu e ușoară, însă e fascinantă, mai ales pentru persoane care au fost nevoite să sacrifice timpul personal. N-ai timp de pasiuni artistice când muncești cu ziua pentru a-ți întreține familia. Însă niciodată nu e târziu pentru o schimbare. Iar Cristina speră să aducă această schimbare în viețile participantelor.

Cursurile de fotografie

Matei Buță este fotograf și trainer cu experiență. El are grijă ca participantele să înțeleagă corect fundamentele fotografiei, îmbinând teoria cu practica. După câteva zile de prezentări teoretice, participantele explorează împrejurimile și aplică ceea ce au învățat. Rezultatul? Fotografii pline de emoție care arată un Buzău diferit, interesant, numai bun de vizitat.

Cum puteți încuraja proiectul

Fiecare fotografie cumpărată, fiecare distribuire pe canalele sociale e o încurajare în plus pentru participantele de la curs. Dacă vreți să urmăriți proiectul mai îndeaproape, vă invităm în comunitatea Experiențe Buzău.